Tiense wintermagie aan tweede editie toe

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het belooft een gezellige eindejaarsperiode in Tienen te worden. Na het grote succes van de eerste editie, stelt de stad Tienen vanaf 8 december tot 7 januari opnieuw het programma van ‘Wintermagie in Tienen’ voor. Naast een overdekte ijspiste, een Skibar, tal van evenementen en een eindejaarsactie van de handelaars, neemt nu ook het Glazen Huis zijn intrek op de Grote Markt.

Tienen glijdt letterlijk het nieuwe jaar in! De handelaarsvereniging Kom Winkelen in Tienen/KWIXX en de stad Tienen halen opnieuw een 600 m² grote ijspiste naar de Grote Markt. Van vrijdag 8 december ‘17 t/m zondag 7 januari ’18 kan je er de schaatsen aanbinden en genieten van de winterse sfeer. De piste is grotendeels overdekt, zodat het weer geen spelbreker kan zijn. Bekijk je het liever allemaal vanop een afstand, of wil je na het schaatsen even uitblazen, dan kan dit in het gezellige kerstdorp rondom de piste.

Openingsuren ijspiste
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: 12.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00 tot 22.00 uur.
Zondag 24 december en 31 december: 12.00 tot 16.00 uur
Maandag 25 december en 1 januari: 14.00 tot 21.00 uur

Prijs schaatsbeurt
6 euro (met of zonder huur schaatsen). Scholen, rusthuizen en andersvaliden betalen 3 euro per persoon (begeleiders gratis).

Sfeervol genieten op de kerstmarkt

Kom binnengluren in het Huis van de Kerstman en maak een ritje op de arrenslee!

De stad Tienen organiseert tijdens de weekends van 8, 9 en 10 december en 15, 16 en 17 december ’17 een gezellige kerstmarkt op het Torekes- en Mozartpleintje. Het wordt een feeëriek kerstdorp met sfeervolle kerstchalets. Je kan er proeven van lekkere jenevers, chocomelk en heerlijke hapjes, maar ook leuke geschenkjes voor onder de kerstboom op de kop tikken zoals keramiek, juweeltjes, kleurrijke mutsen, warme huissokken, decoratieartikelen en kerstkaarsen. Voor wie graag eens door een sterrenkijker wil turen, is de vereniging voor sterrenkunde Capella op post. Voor de muzikale sfeer zorgen o.a. de Hagelandse Blaaskapel en kinderkoor Kikoti.

De bakkers van de Tiense Bakkersbond houden tijdens het eerste weekend hun jaarlijkse ‘Totemannenbak’.  Je kan de versgebakken krentenventjes mee naar huis nemen, of ze ter plaatse degusteren met een kop warme chocolademelk. Tijdens het tweede weekend toveren de bakkers Elsässer Flammkuchen uit de houtgestookte oven. Een echte lekkernij!

Bij een bezoek aan de kerstmarkt, mag het Huis van de Kerstman niet op je ‘bucketlist’ ontbreken. Voor alle brave kindjes heeft de Kerstman een leuke verrassing meegebracht. Tijdens de kerstmarktweekends kan iedereen ook een ritje in de arrenslee van de Kerstman maken door de mooi versierde Tiense binnenstad.

Openingsuren kerstmarkt
Vrijdag 8 en 15 december van 16.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 9 en 16 december van 14.00 tot 22.00 uur
Zondag 10 en 17 december van 14.00 tot 20.00 uur

Feestshopping in de decembermaand

Zoek het deze periode zeker niet te ver voor je feestaankopen. In de Tiense handelszaken maak je dankzij Kom Winkelen in Tienen/KWIXX tijdens de maand december kans op mooie prijzen. Zo worden er een Mercedes A-klasse, twee flatscreen tv’s en zeven Sweet Tienen.kadobonnen ter waarde van 500 euro weggegeven. Je hoeft enkel je Sweet Tienen.pas bij de hand te hebben om deel te nemen. In de Leuvensestraat en Nieuwstraat en op de Hennemarkt klinkt vrolijke kerstmuziek en alle winkelstraten worden feestelijk aangekleed met rode lopers en feestverlichting.

De winkels openen speciaal voor jou de deuren op zondag 17 december (van 14.00 tot 18.00 uur) en op zondag 24 en 31 december (van 10.00 tot 17.00 uur). Bovendien kan je tijdens de laatste drie weekends van december ook gratis parkeren in het volledige stadscentrum.

Meer informatie valt te bekomen via www.wintermagietienen.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer