Tiende editie PickNick in het Park was groot succes

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
102 Views
door Kirsten Bosmans

De tiende editie van PickNick in het Park, die afgelopen zondag plaatsvond, was alweer een schot in de roos. In een zonovergoten stadspark verzamelden om en bij de 1.000 picknickende mensen voor deze heerlijke verjaardagseditie.

PickNick in het Park is een traditie die tien jaar geleden in het leven  geroepen werd door toenmalig stadskok Jeroen Meus. Het concept is eenvoudig: je maakt een lekkere picknick klaar, brengt een heerlijk drankje mee en verzamelt vrienden en familie.

Het thema van dit jaar was: ‘boeken en boekenhelden’. Kinderen verkleedden zich in hun favoriet boekenpersonage. We zagen onder meer tante Sidonia en Suske en Wiske en ook kapitein Haddock en Kuifje passeerden de revue. Zij wonnen een leuk boekenpakket. Ook volwassenen lieten zich niet onbetuigd met heerlijk gevulde picknicktafels. Eén gezelschap haalde inspiratie uit oude Italiaanse kookboeken en viel ook daarmee in de prijzen.

Verder was – speciaal voor deze gelegenheid – de pop-up bib afgezakt naar het stadspark. Carmien Michels trakteerde op een poëtische high-tea en ook de bookswap (breng een boek, neem een boek) was een groot succes.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans