Tickets voor M-idzomer vanaf nu te koop

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Van donderdag 28 juli t.e.m. zondag 31 juli pakt M-idzomer uit met een straf programma in en rond M – Museum Leuven. Tickets voor het multidisciplinair festival zijn vanaf nu te koop via www.m-idzomer.be.

Na de reeds aangekondigde Mark Lanegan Band op zaterdag en Tourist LeMC op donderdag, worden vandaag The Van Jets op zondag toegevoegd aan de lijst van headliners. Vrijdag is weer jazzdag, maar deze headliner wordt nog even als verrassing gehouden.
Deze editie van M-idzomer wordt goed ingezet met de Antwerpse hiphoprevelatie Tourist LeMC. De man achter de hit ‘Koning Liefde’ brengt voor de gelegenheid zijn tweede langspeler ‘En Route’ mee naar M. ‘En Route’ is een rijk geschakeerd vervolg op zijn debuutplaat  ‘Antwerps Testament’ dat in 2010 verscheen. Op zijn tweede plaat ontpopt Johannes zich als meesterlijk verteller-causeur en houdt hij zijn titel van  officieus Antwerps stadstroubadour mooi in ere.

Op vrijdag 29 juli kunnen jazzliefhebbers zich naar hogere sferen begeven. Ook dit jaar is vrijdag jazzdag op M-idzomer. De headliner voor de jazzdag blijft nog even geheim.

Mark Lanegan brengt op zaterdag 20 juli zijn bezwerende, donkere rock en zijn eigen Mark Lanegan Band mee naar M. De Amerikaanse zanger Mark Lanegan knutselt  al een tijdje aan een solocarrière en staat bekend voor zijn steengoede rock- en bluesmuziek. De muziek van Lanegan klinkt gevoelig donker, maar laat niemand onberoerd achter. Dat hij een straffe gast is, hoeft geen verhaal. Zo speelde hij een tijd bij Screeming Trees en Queens of The Stone Age en vormde hij The Gutter Twins met Greg Dull.

De heren van The Van Jets sluiten het festival af. Vorig jaar bracht de band rond Johannes Verschaeve de plaat ‘Welcome To Strange Paradise’ uit. De plaat bracht heel wat liveshows met zich mee, waaronder ook een uitverkocht Depot. Hun single ‘Two Tides Of Ice’ is helemaal grijsgedraaid en prijkte lang bovenaan in De Afrekening. Hun voorgaande platen leverden hen hits als ‘The Future’, ‘Broken Bones’ en ‘Teevee’ op en bracht hen naar de podia van o.a. Pukkelpop en Rock Werchter.

In M
In het museum staat er ook heel wat te gebeuren. Expo, dans, performance en woord maken allemaal deel uit van het multidisciplinaire karakter van M-idzomer. De namen van de binnenprogrammatie zijn nog even een verrassing.

Ticketverkoop
Weet je nu al zeker dat je er graag wil bij zijn op M-idzomer? Tickets voor het festival zijn vanaf nu te koop via www.m-idzomer.be. Een dagticket voor donderdag kost €25, voor vrijdag €30, voor zaterdag €35 en voor zondag €25. Combitickets voor de 4 dagen kosten €100.

Praktisch
M – Museum | L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven
Do 28/7 + vr 29/7 + za 30/7 + zo 31/7 | 17.30 uur
Info & tickets: www.m-idzomer.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans