Terreurdreiging schrikt buitenlandse groepen Paasfeesten niet meer af

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
321 Views
door Kirsten Bosmans

Dit jaar haakten alle buitenlandse volksdansgroepen af voor de Leuvense Paasfeesten. Reden: na de aanslagen in Zaventem vonden de groepen het niet meer veilig om het vliegtuig naar België te nemen. Die angst zijn ze intussen kwijt: voor de Paasfeesten van 2017 zoekt de organisatie opnieuw opvanggezinnen voor de buitenlandse gasten.

De Leuvense Paasfeesten vonden dit jaar plaats op 25 maart, amper drie dagen na de aanslagen in Zaventem en Brussel. In totaal zouden er vier buitenlandse volksdansgroepen naar Leuven afzakken: uit Italië, Kroatië, Portugal en Tsjechië. Maar één voor één haakten ze af, door de onzekerheid en de dreiging. Er zat voor de organisatie van de Paasfeesten maar één ding op: het festival danig inkrimpen en de meeste optredens aflassen. Voor het eerst sinds 1973 waren er geen buitenlandse gasten op de Paasfeesten.

Maar het ziet er naar uit dat volgend jaar alles weer in de plooi zal vallen. De vier groepen die dit jaar hun kat stuurden, bevestigden dat ze er in 2017 wel zullen zijn. Om die gasten te slapen te leggen, is de organisatie nu op zoek naar opvanggezinnen die hen enkele dagen een bed, ontbijt en een gezellige thuis kunnen bezorgen. Wie interesse heeft, kan contact opnemen via onthaal@paasfeestenleuven.be of 0478 92 49 63 (Lies).

De 43ste Paasfeesten vinden plaats van 13 tot 17 april 2017.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans