Succesvolle start voor nieuwe opleiding verpleegkunde in Heverlee

Stefan Van de Weyer
9 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Een groep van 13 enthousiaste studenten is begin deze week in Heverlee gestart aan de nieuwe opleiding HBO5 verpleegkunde. Deze opleiding wordt ingericht door de Erasmushogeschool en het Busleyden Atheneum, die al langer verpleegkundigen opleiden in Mechelen en Jette. De lessen vinden plaats in lokalen van CVO Volt in Heverlee.

“Voor de praktijklessen kunnen we beschikken over een gloednieuw skillslab, waar de studenten alle verpleegkundige technieken aangeleerd krijgen.Na vijf lesweken vertrekken ze al op stage in zorginstellingen in de regio Oost-Brabant”, zegt campuscoördinator Luc Van Camp.

Na één studiejaar verwerven de studenten het statuut van zorgkundige. Na drie jaar krijgen ze het diploma van gegradueerde verpleegkundige. Er is geen vooropleiding vereist. Wie minstens  een diploma van secundair onderwijs bezit, kan de opleiding zondermeer aanvangen. Maar, ook wie dit diploma niet heeft, kan de opleiding aanvangen, mits eerst te slagen in een toelatingsproef.

“Voor onze afgestudeerden is werkzekerheid 100% gegarandeerd”, stelt Luc Van Camp. “Er is immers een toenemende nood aan verpleegkundigen in de zorgsector, zeker in de brede regio rond Leuven”. Inschrijven voor deze opleiding kan nog tot 15 september.Meer info via www.BAhbo5.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer