Studiebureau onderzoekt voorstel van handelaars Brusselsesteenweg

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Handelaarsverbond Brusselsesteenweg is hoopvol over de herinrichting van de N2. Het voorstel van het Agentschap Wegen en Verkeer kon niet op gejuich rekenen bij de handelaars maar de Herentse handelaars deden een tegenvoorstel. Dat wordt momenteel onderzocht door een studiebureau. “We wachten op de resultaten van het onderzoek”, zegt Herman Scheys.

Het Herentse Handelaarsverbond Brusselsesteenweg is zoals reeds bekend niet te spreken over de plannen van Agentschap Wegen en Verkeer voor de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N2). De vrees bestaat immers dat de opsplitsing van doorgaand en lokaal verkeer files, sluipverkeer en gevaarlijke situaties zal creëren. Het concept van het Agentschap Wegen en Verkeer gaat uit van een Brusselsesteenweg met een hoofdrijbaan en ventwegen. Het Handelaarsverbond ziet meer in een busbaan op de middenberm richting Leuven of in een verhoogde en berijdbare middenberm.

“Handelaarsverbond Herent wil een constructieve bijdrage leveren aan een veilige Brusselsesteenweg voor iedereen. We pleiten voor een evenwichtige oplossing”, zegt Herman Scheys. “Het doet ons plezier dat ons alternatief nu ook wordt onderzocht door een studiebureau. Voorlopig hebben we nog geen resultaten maar we wachten hoopvol af. Het feit dat ons voorstel nu ook wordt bekeken is toch een positieve evolutie in het dossier over de herinrichting van de Brusselsesteenweg in Herent.”

De handelaars van de Brusselsesteenweg zijn niet tegen een herinrichting maar blijven erbij dat het voorstel van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) problemen zal opleveren. “Hoe gaan vrachtwagens op een veilige manier indraaien vanop de ventweg? Daar stellen we ons toch vragen bij”, laat Herman Scheys optekenen. “We blijven hopen op een goed overleg tussen de handelaars en AWV. Dat is belangrijk om tot de best mogelijke oplossing te komen voor de herinrichting van de Brusselsesteenweg.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens