Studentenorkest op podium met Amerikaans mannenkoor

Op 2 en 3 mei 2013 treedt het Arenbergorkest, een Leuvens symfonisch studentenorkest, samen op met de Pitt Men’s Glee Club, een universitair mannenkoor uit Pittsburgh, Pennsylvania. Onder leiding van dirigente Donia Surowiec brengen zij het ‘Requiem in Re klein’ van Luigi Cherubini.

In Amerika repeteren de zangers onder leiding van hun dirigent Richard Teaster. In Leuven is het orkest ook druk aan het studeren en staan er allerlei activiteiten te wachten om de Amerikaanse mannen goed te ontvangen.

Het ‘Requiem in Re klein’ is een weinig uitgevoerd werk omdat het enkel voor mannenstemmen werd geschreven. Het symfonische Arenbergorkest werd dan vanuit Pittsburgh, Pennsylvania gecontacteerd om deze unieke samenwerking tot stand te brengen.

“Dit is een veeleisend werk. Niet alleen de muzikanten maar zeker ook voor de zangers.” zegt Donia Surowiec. “We hebben maar één dag de tijd om te werken aan balans en muzikaliteit. Goed voorbereid zijn is cruciaal. En hard werken, dat heeft het orkest gebracht naar het niveau waar we vandaag staan.”

Naast het Requiem brengt het Arenbergorkest nog filmmuziek onder leiding van hun dirigente. The Pitt Men’s Glee Club brengt zelf nog een eigen programma met barbersongs en jazzy traditionals.

“Dit is voor ons een unieke kans.” zegt voorzitter van het orkest Mathias Diricx. “Niet alleen om een weinig uitgevoerd werk te spelen in zo’n grote bezetting, maar ook om samen te werken en contacten op te bouwen met andere studenten uit de VS. Onze leden zijn dan ook heel enthousiast en kunnen niet wachten om de Amerikaanse koorleden te ontmoeten.” Op 2 mei treden zij op in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Leuven, op 3 mei in de Jezuïtenkerk van Lier, in samenwerking met Kiwanis Twee Neten. Kaarten kunnen besteld worden via de website van het orkest.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij Mathias Diricx, voorzitter van het Arenbergorkest, Grotstraat 36, 1880 Ramsdonk, gsm: 0484/27 72 20. Meer info vindt u ook op de website van het orkest: www.arenbergorkest.be Of op de website van het mannenkoor: http://www.pittmensgleeclub.org/

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel