Studenten Voedings- en Dieetkunde UCLL helpen medestudenten aan gezondere eetgewoonten

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Studenten van hogeschool UCLL leerden recentelijk hun medestudenten hoe ze werk maken van gezonde maaltijden tijdens de workshop Groente zkt. Kok. Daarmee maken UCLL en Logo Oost-Brabant werk van betere eetgewoonten bij studenten.

“Met de workshop Groente zkt. Kok willen we de groenteconsumptie bij studenten verhogen door hen de nodige vaardigheden en tips bij te brengen. Want in de leeftijdsgroep van de 15-24-jarigen eet zeventig procent onvoldoende groenten. Slechts dertig procent raakt aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van driehonderd gram,” zegt Erika Van Uytven van Logo Oost-Brabant.

Studenten uit de richting Voedings- en Dieetkunde aan onze hogeschool leerden hun medestudenten hoe ze groenten snel, makkelijk, lekker én goedkoop kunnen bereiden. Ze gaven tips over onder andere aanbevolen porties en de aankoop en verwerking van groenten. “Als opleiding Voedings- en dieetkunde willen we ons graag inzetten voor de mentale en fysieke gezondheid van studenten en collega’s. Groente zkt. Kok past dan ook helemaal in het concept ‘happy and healthy @school,” vult Ilse Scroyen, opleidingshoofd Voedings- en Dieetkunde, aan.

De eerste workshop vond plaats op woensdagavond 29 maart in de keuken van campus Gasthuisberg. Er namen negen studenten aan deel. Zij gaven aan dat ze kwamen omdat ze wilden bijleren, ze geen idee hadden hoe ze groenten moeten klaarmaken of tips wilden om elke dag groenten te eten. “Ik heb onthouden dat lekker koken niet lang hoeft te duren en dat je restjes niet moet weggooien, maar gemakkelijk kan hergebruiken,” zegt één van de deelnemers na afloop. “Bovendien heb ik nu een leuke, herbruikbare tas én keukenmateriaal om aan de slag te gaan”.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer