Studenten organiseren indoor cycling event voor goed doel

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Voor de eerste keer in de Benelux komt het bekende indoor cycling evenement Evolution Ride naar België. Op zondag 17 december tussen 11 en 17 uur organiseren studenten, in samenwerking met Lifefitness, een indoor cycling marathon in de UCLL Sporthal in Heverlee. Alle opbrengsten gaan naar Akabe Heverlee, een scoutswerking voor kinderen met een beperking.

Tijdens deze 6 uur durende marathon zullen alle deelnemers begeleid worden door 6 internationale en professionele indoor cycling trainers. “Daarnaast zorgen we voor heel wat leuke extraatjes voor onze deelnemers”, aldus Gertjan Compen, student Lerarenopleiding LO. “Het evenement wordt een spektakel van sport, uptempo muziek en speciale lichteffecten. Het wordt door de combinatie van alle elementen een unieke beleving.”

 

Dat Akabe Heverlee als goed doel wordt gekozen is helemaal niet zo vreemd. Akabe Heverlee zorgt ervoor dat kinderen en jongeren met een beperking de kans krijgen om in contact te komen met beweging, spel en sport. De lerarenopleiding LO en Lifefitness vinden het belangrijk dat alle kinderen deze kans krijgen. Akabe Heverlee probeert dit op een aangename manier aan te bieden aan de kinderen zodat ze op een zondag niet stil blijven zitten.

 

Praktische informatie

 

Evolution Ride Benelux
Zondag 17 december 2017 tussen 11u en 17u
UCLL Sporthal Heverlee – Hertogstraat 178, 3001 Heverlee

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans