Studenten LO testen de opleiding UCLL uit tijdens driedaagse proefcursus

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
218 Views
door Kirsten Bosmans

Lichamelijke Opvoeding blijft een populaire studierichting binnen de lerarenopleiding. Maar het is niet omdat je graag sport, dat je ook sportleerkracht wil worden. De lerarenopleiding van UCLL in Heverlee organiseert daarom elk jaar tijdens de zomer een ‘intake-driedaagse’, waarin jongeren kunnen proeven van de opleiding.

Op het programma deze week staan uiteraard heel wat praktijklessen zoals badminton, handbal, indoorcycling en bewegingsexpressie. Maar de studenten krijgen er ook een duidelijk beeld van de theorielessen zoals didactiek, trainingsleer en anatomie. “Op die manier geven we de jongeren een duidelijk beeld van de fysieke en theoretische verwachtingen van de opleiding en kunnen ze nog voor de start van het jaar aanvoelen of de opleiding iets voor hen is,” zegt Kurt De Roeck, docent Lichamelijke Opvoeding.

In totaal nemen 14 jongeren deel aan de intake-driedaagse. Een aantal deelnemers heeft zich al ingeschreven voor de opleiding en wil zich al goed voorbereiden op de start van het academiejaar. Voor de rest van de groep zal de studiekeuze vallen na de driedaagse.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans