Studenten laten schoolrestaurant links liggen uit protest tegen ontslag

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De studenten en lesgevers van UCLL campus Sociale School Heverlee hebben samen afgesproken om het restaurant van hun school minstens een week links te laten liggen. Dit uit protest tegen het ontslag van Marleen Van Loock (49), de verantwoordelijke van de zaak die al 21 jaar dienst had.

Marleen uit Kessel-lo werkte 20 jaar voor Alma, maar vorig jaar nam Horeservi Catering de catering van het restaurant over van Alma. Marleen kreeg een nieuw contract, maar zonder de voordelen die ze in de voorbije 2 decennia had opgebouwd. Meer nog, ze moest gaan werken met tijdelijke contracten. Verontwaardigd als ze was, weigerde Marleen het contract te tekenen en werd daarop prompt aan de deur gezet.

Toen het nieuws de klanten van het schoolrestaurant – voornamelijk studenten en docenten – bereikte, was het hek helemaal van de dam. Er werd een petitie opgesteld, die al door meer dan 1.000 mensen werd ondertekend, en er werd een boycot gelegd op het restaurant. Minstens een week zouden de studenten de zaak links laten liggen. Pas als Marleen haar vast contract terug krijgt, heffen ze de boycot op.

Bij Horeservi Catering lijken ze nochtans niet geneigd om toe te geven. De zaakvoerder blijft erbij dat hij al zijn personeelsleden op dezelfde manier wil behandelen – en dus dezelfde contracten moet aanbieden. “Willekeur is geen optie.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans