Studenten Groep T stellen nieuwe groene racewagen voor

De Leuvense ingenieursstudenten hebben een elektrische Formule 1-wagen gebouwd. Vanmorgen werd de groene racewagen voorgesteld aan de pers in De Hoorn, vanavond wordt de zelfgebouwde bolide plechtig ingereden. Van 0 tot 100 km/uur in amper 3,2 seconden!

Eve. Het klinkt misschien niet zo bekend in de oren zoals Ferrari of Lamborghini maar ze trekt wel even snel op. Eve is dus een wagen en wel de nieuwe racewagen die de twintig studenten van Formula Group T hebben gebouwd. Vanmorgen stelden ze de bolide voor aan de pers met het oog op hun deelname aan de Formule 1-competitie voor studenten. Volgens de studenten is Eve het uithangbord van innovatie en toptechnologie. “Met dank aan de samenwerking met talloze Belgische bedrijven”, klinkt het bij Groep T. 

3,2 seconden

Eve is overigens geen doetje. Met een vermogen van 114 pk voor een gewicht van 260 kilogram haalt de racewagen op amper 3,2 seconden een snelheid van 100 km/uur. Daarmee moet Eve niet onderdoen voor pakweg een Ferrari. Eve overklast de Ferrari’s van deze wereld zelfs, vooral op het gebied van duurzaamheid. “We tonen hiermee aan dat prestaties hand in hand kunnen gaan met een duurzaam ontwerp. Eve weegt ook 60 kilogram minder dan de vorige wagen”, aldus de studenten van Groep T.

De studenten trekken dan ook naar de races met ambities. Deze zomer willen de ingenieurs deelnemen aan wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en Oostenrijk. “We willen minstens de top tien binnendringen”, besluit Steven Vandeurzen van Groep T. Meer info: www.formulagroupt.be. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel