Studenten experimenteren met herbruikbare bekers

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense studentenkoepel LOKO start morgen een proefproject met herbruikbare bekers in fuifzaal Albatros. Plastieken bekers zorgen namelijk voor heel wat afval op het einde van een feestavond. Met dit proefproject wil LOKO uittesten of meer evenementen in het Leuvens studentenleven gebruik kunnen maken van herbruikbare bekers.

De provincie Vlaams-Brabant stelt eenmalig herbruikbare bekers ter beschikking van LOKO voor dit proefproject. Na de proef evalueert LOKO of ze zelf herbruikbare bekers aankoopt. De studenten op de International Party in fuifzaal Albatros bijten vrijdagavond de spits af.

“Plastieken wegwerpbekers belasten het milieu. Al deze bekers belanden na een fuif in de vuilnisbak en zorgen zo voor een gigantische afvalberg. We vinden het belangrijk dat jongeren duurzaam omgaan met materialen. Daarom ondersteunen we LOKO in dit proefproject,” aldus Tie Roefs, gedeputeerde voor duurzaamheid. “Mijn loopbaan startte ik als vrijgestelde van de Sociale Raad van LOKO, ik ben dit project dan ook zeer genegen.”

“Studenten zijn erg begaan met duurzaamheid. Vanuit LOKO vroegen we ons dan ook af welke kleine veranderingen we in onze eigen leefwereld kunnen doen. Met dit proefproject willen we grondig alle praktische gevolgen onderzoeken. Als alles meezit, komen de herbruikbare bekers terug op meer events in het Leuvense studentenleven,” zegt Bram Van Baelen, voorzitter van LOKO.

Bram Van Baelen en Tie Roefs tappen dit proefproject morgen op gang in fuifzaal Albatros. Ze zullen er symbolisch het eerste pintje in een herbruikbare beker tappen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans