Studente slaat steward en geeft vals adres aan politie

De politie kreeg alweer te maken met overlast. Een studente deelde twee klappen uit aan een steward en een jonge student belandde dronken in de cel na wangedrag.

Woensdag omstreeks middernacht moest de politie langs gaan op een kotfeestje op de Geldenaaksebaan in Heverlee. Een twintigtal studenten waren er aan het feesten met open vensters. Na een bolwassing van de politie sloten ze hun vensters zodat de buren konden slapen. Ook bewoners van de Lepelstraat beklaagden zich over een te luidruchtig kotfeestje.

Een 19-jarige studente uit Herent kreeg woensdagnacht een pv nadat ze in de Tiensestraat een fakbarsteward met de vlakke hand twee klappen in het gezicht had gegeven. De dame kwam uit fakbar de straat opgestapt met een glas alcohol in de hand. Omdat dit verboden is om overlast in te perken, sprak de steward haar hierover aan. De dame pikte dit advies niet en gooide haar glas boos stuk tegen de grond. De steward, een 22-jarige student uit Beringen die als vrijwilliger ’s nachts op straat mee de rust probeert te bewaren, nam de studente bij de schouders met de bedoeling haar apart te nemen voor een babbel over haar gedrag. De studente reageerde hierop door de steward twee klappen met de vlakke hand in het gezicht te geven. Uit de verklaring van verschillende getuigen en uit de camerabeelden bleek dat de steward zich op geen enkel moment uitdagend had gedragen en de slagen zou hebben uitgelokt. Verschillende studenten die het gedrag van de studente onbetamelijk vonden, meldden zich bij de politie als getuige. De dame kreeg een pv. Toen de patrouille haar wilde identificeren, zei ze geen identiteitskaart op zak te hebben. Ze overhandigde uiteindelijk een studentenkaart met haar naam op. Haar adres weigerde ze mee te delen. Even later gaf ze een vals adres op om uiteindelijk dan toch haar juiste verblijfplaats mee te delen. De studente riskeert hiervoor een bijkomende boete.

Een 20-jarige student uit Antwerpen die woensdagnacht in dronken toestand op de deur van een gebouw langsheen de Tervuursevest stond te kloppen, eindigde zijn nachtje stappen in de politiecel. De student meende verkeerdelijk dat er op dit adres een vriendin van hem op kot zat. Hij had enkele recente kleine verwondingen aan de neus en het voorhoofd, maar kon zich niet herinneren hoe hij deze had opgelopen. Zijn kledij vertoonde duidelijke sporen van een valpartij. Hij mocht zijn roes uitslapen in de politiecel. Uiteindelijk bleek dat de student flink had doorgezakt op een schachtenavond van zijn club.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel