Straatrace tussen drie wagens loopt fout af

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
807 Views
door Kirsten Bosmans

Een straatrace tussen drie wagens is zaterdagnacht fout afgelopen in Wilsele. Twee bestuurders verloren de controle over hun stuur en belandden naast de rijweg. Eén jongeman raakte daarbij zwaargewond.

De feiten deden zich zaterdag rond 1 uur voor op de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele. Twee auto’s zouden aan een hoge snelheid achter elkaar hebben gereden richting de Kolonel Begaultlaan. Ter hoogte van het kruispunt wilde de tweede bestuurder de eerste inhalen. Geen van beide kon echter op tijd stoppen, en beide wagens belandden in het decor. De ene kwam tot stilstaand tegen de omheining van de hoogspanningscentrale, de andere in het transformatorveld van de centrale.

Beide bestuurders zijn 23-jarige jongemannen, uit Leuven en Herent. De man uit Leuven werd zwaargewond overgebracht naar Gasthuisberg. Allebei bleken ze positief te testen op drugs in het verkeer. De zwaargewonde bleek bovendien zonder geldig rijbewijs rond te rijden (dat was eerder al eens ingetrokken) en met de auto van zijn zus. De man uit Herent raakte lichtgewond. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Volgens getuigen was er nog een derde wagen betrokken bij de straatrace. Deze bestuurder, een 24-jarige man uit Holsbeek, wordt later verhoord. Hij bleek niet thuis toen de politie aan zijn deur stond.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans