Storm richt heel wat schade aan

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
1,248 Views
door Kirsten Bosmans

Door de hevige rukwinden hebben veel Leuvenaars gisteren tussen 15 uur en middernacht de politie gebeld voor omgevallen hekken, verkeersborden en andere overlast. Samen met de brandweer kon ze veel euvels verhelpen. Niemand raakte gewond.

– In de Smidsestraat in Kessel-Lo waaiden enkele herashekken om, deze werden rechtgezet.

– In Park Michotte aan de Tiensesteenweg waaide een boom om op de weg. De boom werd afgezaagd door de brandweer en aan de kant gelegd.

– Aan de Vaartkom waaide een herashek tegen een voorbijrijdende wagen, doch zonder schade. Twee ramen van een leegstand pand aan de Vaartkom vlogen stuk door de wind. Het glas dat naar beneden viel, viel op twee geparkeerde wagens, die hierdoor beschadigd raakten.

– Op de Martelarenlaan werd een groot stuk plastic (2 meter op 2 meter) van de rijbaan gehaald.

– Op de Naamsesteenweg moest de brandweer met haar ladderwagen enkele plastieken latten van de dakgoot van een huis verwijderen. Deze waren door de wind losgekomen.

– Op het Erasmusplein brak een grote tak van een boom. Deze werd aan de kant gelegd.

– Even voor middernacht viel er een dennenboom over de rijbaan in de Spechtenstraat. De brandweer maakte de rijbaan weer vrij.

– In de Koetsweg werden enkele herashekken aan de kant gelegd nadat ze omwaaiden op de rijbaan.

– Aan het kasteel van Arenberg in de Celestijnenlaan in Heverlee dreigde een grote boom op een gebouw te vallen. De plaats rond de boom werd volledig afgezet met nadarhekken om te vermijden dat er iemand onder de boom terecht zou komen. De KU Leuven zal het nodige doen om de boom zo snel mogelijk veilig te verwijderen.

– In de Redingenstraat in Leuven vielen dakpannen van een gebouw van de KU Leuven. De plaats werd afgezet met nadarhekken om te vermijden dat er voetgangers geraakt zouden worden.

– In de Martellekensweg in Kessel-Lo viel een boom over de straat. Ook enkele elektriciteitsdraden werden daarbij geraakt. Een gedeelte van de straat werd tijdelijk afgezet voor alle verkeer tot de boom verwijderd kon worden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans