‘Stille fuif’ in Raadskelders

Dit academiejaar voeren studenten, stad, universiteit en politie samen campagne om organisatoren van (en deelnemers aan) kotfuiven aan te sporen tijdens hun feestje voldoende rekening te houden met de buren. Er werd hiervoor een filmpje gelanceerd via You tube en er werden affiches verspreid. Studenten die dit filmpje deelden met vrienden of een originele foto maakten met de affiche als blikvanger, maakten kans op een leuke prijs : een ‘stille’ fuif.

De winnaars van de stille fuif zijn gekend. Zij mochten elk 50 vrienden uitnodigen om samen met hen naar dit feestje af te zakken. De fuif vindt plaats op donderdag 24 oktober tussen 21 uur en 1 uur, de traditionele donderdaguitgaansavond. Minder traditioneel is de fuiflocatie. De studenten mogen met toestemming van het stadsbestuur feesten in de Raadskelders onder het stadhuis. Om 21 uur zal een vertegenwoordiger van het College van Burgemeester en Schepenen samen met een vertegenwoordiger van de rector van de universiteit, de sleutels van de kelders symbolisch overhandigen aan de twee winnaars die samen met hun vrienden in deze unieke locatie een feestje mogen bouwen.

Een fuif voor een honderdtal studenten op een unieke locatie midden in het stadscentrum, als dit maar goed komt… “We zijn er van overtuigd dat dit het geval zal zijn, vooral door het concept”, aldus de Leuvense politie. “Tijdens de stille fuif zal er muziek zijn, maar noch de buurtbewoners noch de deelnemers zelf zullen last hebben van teveel decibels. Fuiven kan wel degelijk met respect voor de rust van de buren. Misschien zet dit feestje wel een nieuwe trend in.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel