Stienes Longin rijdt in minder dan twee uur van Circuit Zolder naar America

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Leuvenaar Stienes Longin, zoon van Bert Longin, gaat morgen een zware uitdaging aan. Hij wil in minder dan twee uur van het circuit van Zolder naar America rijden.

Stienes concurreert momenteel in de NASCAR Whelen Euro Series. Vorig jaar werd hij kampioen in de Elite 2 klasse van de NASCAR Whelen Euro Series. Nu doet Longin het erg goed in de Elite 1 klasse. We kennen hem als iemand heel strijdvaardig, doelgericht en iemand die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Met dit laatste neemt hij de proef op de som: vrijdag 6 oktober, stipt om 15 uur zal Longin de grootste uitdaging uit zijn carrière aangaan.

Stienes staat dan klaar op de startgrid van Circuit Zolder, dit keer niet voor een bloedstollende wedstrijd maar wél een bloedstollende uitdaging: een reis naar America in minder dan twee uur! Het lijkt haast een onmogelijke verplaatsingsstunt, maar Stienes is vastberaden: Ik leef sinds enkele weken toe naar deze uitdaging: het is een kwestie van de kortste weg uit te kienen, maar daar zal mijn copiloot mij in assisteren. Mijn voorbereidingen zullen zeker hun vruchten afwerpen. Ik zie het helemaal zitten. Mijn vrienden, familie en copiloten geloven steevast in mij en dat motiveert mij nog meer! Ik moet wel toegeven: de zenuwen spelen nu meer de kop op dan tijdens mijn races. Dit doe je niet elke dag natuurlijk …”, gniffelt Stienes.

Deze uitdaging is ontstaan ter promotie van het American Festival Circuit Zolder Nascar Finals dat plaatsvindt op 14 en 15 oktober. Een van de spectaculairste races van het jaar verdient natuurlijk een spectaculaire stunt!

Of Stienes écht naar het Amerika van president Trump gaat, betwijfelen we. We denken eerder aan een dorpje in Nederlands Limburg…

Foto: Nascar Whelen Euro Series

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans