Stienes Longin maakt sterk debuut in de VS

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Stienes Longin uit Wilsele heeft zijn eerste ervaringen in de Amerikaanse NASCAR achter de rug. Als regerend Elite 2-kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series mocht hij zijn debuut maken in de Pro Late Model Series tijdens de Daytona Speedweeks in Florida.

Longin junior wist zich op het halve-mijl-ovaal van New Smyrna Speedway als 14de te kwalificeren en reed een sterke race waarin hij oprukte naar de top 10. Helaas zag de 25-jarige youngster de finishvlag niet, nadat hij een foute inschatting maakte van de regelgeving en hierdoor opzij moest.

“Het gaat hier echt wel hard en ik kwam net ietsje te kort om het tempo van de allersnelste rijders te kunnen volgen”, geeft Stienes Longin eerlijk toe. “Toen de leiders aan het dubbelen gingen, heb ik een regel verkeerd ingeschat en verloor de derde in de race daardoor enkele meters. Ik werd dan ook terecht opzij gezet na 95 ronden. Toch kan ik tevreden terugblikken op dit debuut, want tijdens de race wist ik me op te werken naar de top 10, nadat ik bij de eerste en tweede herstart telkens plaatsen wist te winnen. Bovendien heb ik hier op korte tijd zeer veel kunnen leren.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans