Sticks & Bowls opent eerste pokébar in Leuven

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
721 Views
door Kirsten Bosmans

De Naamsestraat in Leuven is binnenkort een nieuwe food hotspot rijker: Sticks & Bowls. Eind augustus opent Leuvenaar Carlo Celis in de studentenstad zijn eerste bar met het pokéconcept. Dit nieuwe gezonde food concept vindt zijn oorsprong bij de Hawaïaanse keuken met de zogenaamde pokébowls en pokéritto’s.

Sticks & Bowls bevindt zich in een historisch pand op de Naamsestraat 45, waar vroeger de Clijne Taefel was. Drijvende kracht achter Sticks & Bowls is Leuvenaar Carlo Celis die eerder zijn sporen verdiende in de horecawereld. Er zijn drie mogelijkheden om het pokéconcept te ontdekken bij Sticks & Bowls: eat in, take away, of lekker makkelijk via delivery.

Carlo Celis, oprichter Sticks & Bowls vertelt: “In Sydney, New York, Londen, Berlijn en Amsterdam is het pokéconcept niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ik ben dan ook erg enthousiast dit concept naar mijn eigen stad te kunnen brengen. Leuven is eindelijk aan de beurt om kennis te maken met poké en dus Sticks & Bowls!”

Poké, nieuw concept

Het pokéconcept is een nieuwe foodtrend die zijn oorsprong kent in Hawaï. Poké betekent ‘in stukken snijden’ in het Hawaiiaans en verwijst naar de manier waarop de vis en de groenten gesneden worden. Het smaakt niet alleen lekker, het ziet er ook bijzonder mooi uit omdat alles in kleurrijke kommetjes opgediend wordt! Een feest voor alle zintuigen!

Naast de pokébowls staan er bij Sticks & Bowls pokéritto’s op de menukaart. Hetzelfde concept, zij het niet in een bowl, maar volledig opgerold en dus simpel om met de handen te eten – letterlijk fast & healthy food!

Opening

De eerste pokébowls en pokéritto’s zullen geserveerd worden eind augustus. De exacte openingsdatum wordt binnenkort bekendgemaakt en zal gepaard gaan met heel wat speciale acties.

www.sticksandbowls.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans