Stan Van Samang is peter van 30ste Leuvense Kerstmarkt

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense Kerstmarkt is al aan zijn 30ste jaargang toe. En voor deze verjaardagseditie staat niemand minder dan zanger en acteur Stan Van Samang paraat als peter. Hij zal zich samen met de kerstmarkt inzetten voor het goede doel Transplantoux. Hiermee steunen ze getransplanteerden en maken ze orgaantransplantatie bespreekbaar.

Stan Van Samang wordt peter van de 30ste editie van de Leuvense Kerstmarkt. Ieder jaar zamelt deze kerstmarkt geld in voor een goed doel. Dit jaar is dat Transplantoux, een organisatie die getransplanteerden steunt en orgaantransplantatie bespreekbaar maakt. “Stan stond meteen paraat om UZ Leuven en Transplantoux te steunen. Hij is bovendien een echte Wijgmaalnaar en dus de perfecte peter”, zegt organisator Dirk Pinte.

Een waaier aan attracties

Omdat 2018 voor de Leuvense Kerstmarkt een feestjaar is, werd er ook gezorgd voor enkele unieke attracties. ‘Ladeuze On Ice’ op het Ladeuzeplein belooft het grootste ijsconcept van België te worden. En dat met enkele bijzondere attracties. Zo kan je Leuven vanuit de hoogte bekijken in een gigantisch reuzenrad. Wie weet spot je je eigen huis wel? Daarnaast zal je er naar hartenlust kunnen schaatsen op een heuse schaatsbaan. En je kan ook rondjes draaien in de ‘Sapin Magique’, een feeërieke, draaiende kerstboom. Of wat dacht je van naar beneden zoeven op de avontuurlijke ‘Ice Slide’? En voor de lekkerbekken onder ons is er ook een Beiers kerstdorp waar je kan genieten van allerlei lekkernijen.

De kerstmarkt zelf verhuist dit jaar naar het Leuvense stadspark. Daar woont de kerstman dit jaar onder zijn droomboom. En kan jij de leukste kerstcadeaus in de wacht slepen. Of genieten van enkele culinaire toppers. Wat dacht je van de kerst-Würst die tv-kok Jeroen Meus speciaal voor de kerstmarkt maakt?

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans