Stalker lapt Facebookverbod al na enkele uren aan zijn laars

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Een 46-jarige man heeft zich van zijn beste kant laten zien met één enkel Facebookbericht. De man, die al jarenlang drie vrouwen stalkt, werd door de rechtbank veroordeeld tot een geldboete, een contactverbod én een Facebookverbod. Maar dat laatste lapte hij enkele uren later al aan zijn laars.

“Et voilà. Toekomst is om zeep. Werken in sociale sector is niet meer mogelijk. Wat een circus. Nee, hier word ik geen beter mens van. En net nu ik zo goed op weg was. Vol plannen. Maar dat is buiten de vrouwen gerekend. Die gunnen je dat niet.” Dat was de uitspraak die de stalker enkele uren na zijn vonnis deed op Facebook. Duidelijk een sneer naar de drie vrouwen die hem hadden aangeklaagd. Maar waarom? Omdat hij hen al jaren lastigviel: de ene dag met bloemen, de andere dag met dreigementen over verkrachtingen of dode ratten.

De vrouwen stapten veertig keer naar de politie en dienden vier officiële klachten in. De laatste rechter was alvast niet mild. Hij legde een geldboete van 8.000 euro op voor de drie vrouwen, en verbood de man nog op Facebook te gaan. Maar daar lachte de man mee. Diezelfde dag postte hij nog berichten op Facebook waarin hij de drie vrouwen duidelijk op de korrel neemt. Welke gevolgen deze ongehoorzaamheid zal hebben, is niet duidelijk.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans