Stadsbestuur verrast buurtcomités

 Vandaag is het de Dag van de Buren. De stad Leuven helpt buren op weg om elkaar beter te leren kennen via het project ‘Kom op voor je wijk’. “20 deelnemers worden verrast met een versnaperingpakket. Daarnaast worden er nog eens 20 taarten verloot”, aldus schepen Bieke Verlinden (sp.a).

Schepen Bieke Verlinden (sp.a) en de wijkmanager bezoeken vandaag de buren van het Triangelcomité op het kruispunt van de Emile Mathieustraat en de Albert Giraudstraat. Op de Dag van de Buren willen ze samen met de buurtbewoners genieten van een lekker versnaperingpakket. Het Triangelcomité is al jaren actief. Zij organiseren jaarlijks een straatfeest, een nieuwjaarsreceptie, een speelstraat… Door deze activiteiten namen de contacten tussen de buren sterk toe. Dankzij de steun van het project ‘Kom op voor je wijk’ van de stad Leuven heeft de buurt sinds 2010 een zithoek op het kruispunt van de Emile Mathieustraat en de Albert Giraudstraat. Die zithoek is uitgegroeid tot een gezellige ontmoetingsplek. Dit stimuleerde de buren nog meer om activiteiten te organiseren. Hun deelname aan Dag van de Buren is hiervan het bewijs. Uiteraard is het Triangelcomité slechts één van de vele comités die leven brengen in de brouwerij in Leuven.

Kleur

Ook leuk: een nieuwe Leuvense inwoonster die graag haar nieuwe buren van de Frederik Lintsstraat wil leren kennen, nodigt vandaag haar buren uit voor een gezellige drink. “Want kennismaking met de buren en vriendschap geeft kleur aan het leven” zegt de initiatiefneemster. Een initiatief om een voorbeeld aan te nemen. Wie meer informative wil over het project ‘Kom op voor je wijk’ kan terecht op de website van de stad: www.leuven.be. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel