Stadsbestuur past circulatieplan aan Lees hier de nieuwe maatregelen

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Carl-Devlies-1“Uit de invoering van de vorige fases hebben we geleerd dat één en ander nog duidelijker kan”, zegt schepen Carl Devlies (CD&V). “Zo zal de stad vanaf deze fase ook extra borden op de straat plaatsen die verduidelijken waar wel en waar niet kan gereden worden. Tegelijkertijd verduidelijken in het autoluwe gebied onderbordjes sinds kort dat een parkeerkaart enkel geldt bewoners (en zorgverstrekkers) en dus niets te maken heeft heeft met parkeerschijven. Om het verkeer in de Tiensestraat vlotter te trekken, past de stad ook het kruispunt M. Theresiastraat-A. Vesaliusstraat-Tiensestraat aan. Het verkeer op de Tiensestraat –een onderdeel van de verkeerslus- krijgt voorrang op de andere straten. De lichten op dit kruispunt blijven wel in knipperlichtstand staan om iedereen attent te maken op deze nieuwe situatie.”

We geven u ook nog graag de concrete aanpassingen in het rode stadsdeel mee in een overzicht.

-De Vesaliusstraat wordt eenrichting voor auto’s (vanaf de Parkstraat naar deTiensestraat). Fietsen en bussen mogen nog wel in beide richtingen.

-De Dekenstraat wordt eenrichting om de stad uit te rijden. Fietsen mogen ook hier nog in beide richtingen.

-Alle straten tussen de Dekenstraat en de Windmolenveldstraat worden eenrichtingsstraten of wijzigen van richting. Fietsers mogen in de meeste straten in beide richtingen rijden.

-Er komen ‘knips’ tussen het rode en groene stadsdeel op het einde van de Brabançonnestraat en op het einde van de Windmolenstraat. Met de fiets en te voet kan je de knips wel voorbij en kan je doorgaans in twee richtingen fietsen, afhankelijk van de signalisatie.

-De Vlamingenstraat wordt eenrichting tussen F. Lintsstraat en Tiensestraat. Fietsers mogen in beide richtingen.

-De Regastraat wordt eenrichting stadinwaarts. Fietsers mogen in beide richtingen.

-De Frederik Lintsstraat wordt eenrichting tussen de A. Vesaliusstraat en het rond punt. Ook hier mogen fietsers in beide richtingen.

-Er komt een knip in de Brabançonnestraat tussen het rondpunt en de Regastraat en alle straten die aansluiten op het rondpunt van de Frederik Lintsstraat worden eenrichting. Ook hier kan je met de fiets en te voet de knip voorbij en kan je doorgaans in twee richtingen fietsen, afhankelijk van de signalisatie ter plaatse.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens