Stad Leuven wil deel Molens van Orshoven aankopen Bedrijven onderbrengen in onbeschadigde panden

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De stad Leuven is aan het overwegen of ze het gedeelte van de Molens van Orshoven die voorbije zomer onbeschadigd bleef bij een brand, aankoopt. Volgens schepen van vastgoed Mohamed Ridouani (SP.A) is de nood aan ruimte voor creatieve bedrijven in Leuven zeer hoog en valt er geen tijd te verliezen. Door de site deels aan te kopen, zouden er al subsidieaanvragen kunnen gebeuren voor de renovatie en kunnen er al bedrijven intrekken.

De stad Leuven zou aanvankelijk amper twee weken na de brand een aankoopakte ondertekenen. Na renovatie zouden er dan creatieve bedrijven ondergebracht worden in de Molens van Orshoven. De brand verstoorde deze plannen enorm. De aankoop is nog steeds niet gebeurd, daar komt verandering in.

Er zou een nieuwe schatting gebeuren van de gebouwen die onbeschadigd bleven. Ridouani hoopt de deal binnen enkele maanden rond te krijgen. Dat zou een enorme vooruitgang betekenen voor de creatieve ruimte aan de Vaartkom. De stad wil trouwens ook de voormalige stokerij van Stella Artois kopen om zo nog meer plaats te creëren voor jonge, creatieve ondernemers in de buurt. In totaal zal ongeveer drie miljoen euro voorzien worden voor de eventuele aankoop van de stokerij en de Molens van Orshoven.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer