(Sp)rankelende Hageland. Provincie zet in op wijn en druif

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met acht Hagelandse gemeenten, het project ‘(Sp)rankelende Hageland’. Tijdens zes weekends in augustus en september kan men de Hagelandse wijn leren kennen. De provincie Vlaams-Brabant lanceert ook een nieuwe brochure ‘Druiven Eersteklas’ over de tafel- en wijndruif.

“Het Hageland gaat steeds verder in zijn ontwikkeling als Vlaamse wijnstreek bij uitstek”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme en land- en tuinbouw.

Daarom organiseert Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Geetbets, Holsbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen en Rotselaar van 13 augustus tot en met 18 september zes wijnweekends waarop de Hagelandse wijngaarden kunnen bezocht worden. Ouders kunnen hun kinderen voorbereiden op de wijnweekends met een educatief pakket. Ook de Hagelandse wijngids werd vernieuwd.

“Wijn wordt uiteraard gemaakt van druiven”, stelt gedeputeerde Monique Swinnen.”Die moet je als goede wijnbouwer telen. Daarover vertellen we in een nieuwe brochure over de wijn- en de tafeldruif”.

Op 12 juli stelt gedeputeerde Swinnen de wijncampagne ‘(Sp)rankelend Hageland’ en de toeristische brochure over wijn en de druif voor in de wijngaard van de Petrushoeve in Molenbeek-Wersbeek.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer