Sportoase Wilsele-Putkapel ingezwommen door burgemeester en schepen

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In aanwezigheid van enkele leden van het college en tal van andere genodigden waagden burgemeester Louis Tobback en schepen Erik Vanderheiden zich in het water van Sportoase Wilsele-Putkapel. Na deze duik ging de plechtigheid verder met een synchroon-show door Leuven Aquatics en een demo reddend zwemmend door de Leuvense reddingsclub LERC.

Na de plechtigheid, de rondleidingen en waterpret wordt de avond afgesloten met een spetterend vuurwerk. De deuren blijven echter niet lang gesloten, want op zaterdag 8 september is iedereen welkom van 10 tot 18 uur voor een exclusieve blik achter de schermen.

Sportoase Wilsele-Putkapel is voor stad Leuven het tweede zwembadencomplex in Publiek Private Samenwerking met Sportoase. Sportoase Philipssite te Leuven opende in 2005 de deuren en ontvangt jaarlijks zo’n 625.000 bezoekers.

In Wilsele-Putkapel was het reeds bestaande zwembad waar heel wat scholen en clubs hun thuishaven hebben, aan vervanging toe. Er werd gekozen om het bestaande bad zo lang als mogelijk geopend te laten en het nieuwe zwembadencomplex naast het bestaande te bouwen om nadien de afbraak te voorzien.

Het zwembadgedeelte in Wilsele-Putkapel bestaat uit:
▪ Een 25-meter wedstrijdbad met 8 oefenbanen en 6 wedstrijdbanen
▪ Een instructiebad met beweegbare bodem, perfect voor diverse doelgroepen en het geven van aqua- en zwemlessen
▪ Een recreatieve zone met peuter- en kleuterzone en een wellnessgedeelte met Finse sauna en stoombad

Naast het ‘losse’ zwemmen biedt Sportoase ook een breed aanbod aan diverse aqua- en zwemlessen aan zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt. Zo zullen er naast de wekelijkse zwemschoollessen, verschillende groepslessen zoals Aquabalance, Aquafit, … op het programma staan.

Het sportcomplex biedt tevens een uitgebreid aanbod aan groepslessen, gaande van de klassieke BBB en steplessen over Zumba en maken het aanbod meer dan compleet zodat iedereen ongetwijfeld een activiteit vindt die hem of haar aanspreekt.

Om het aanbod te vervolledigen biedt Sportoase Wilsele-Putkapel ook nog een sporthal met een oppervlakte van 705 m² en 1 basketbalveld met plafondbaskets, 2 volleybalvelden en 3 badmintonvelden. Toeschouwers kunnen toekijken vanop de tribune met 224 vaste zitplaatsen.

Voor wie liever toekijkt op de zwemactiviteiten, of wil nagenieten van een drankje na het sporten, is er een moderne brasserie. Hier kan je niet enkel terecht om je dorst te lessen na de inspanning maar, ook voor een gezellig praatje of om simpelweg te genieten van een kwalitatieve en lekkere menu. Vanaf zondag 9 september kan er actief gesport worden en dit 362 dagen per jaar, 7 dagen per week. Van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 22.30 uur. Zaterdag, zondag en op feestdagen van 8 tot 18 uur.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer