“Spitsstrook zal sluipverkeer in Holsbeek doen afnemen”

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Goed nieuws voor de mobiliteit en de leefbaarheid in onze regio. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) investeert 50 miljoen euro in een spitsstrook op de E314 richting Lummen. Zo moet de dagelijkse avondfile richting Limburg verdwijnen. N-VA Holsbeek aat ervan uit dat met de ingreep ook het sluipverkeer door onder meer Holsbeek verleden tijd zal zijn.

Het drukke verkeer op de E314 zorgt elke dag voor problemen in onze regio. Elke avond ontstaat er een file richting Limburg. Heel wat chauffeurs ontvluchten de E314 en proberen hun doel te bereiken via de ruggegraathoofdbaan van Holsbeek tot Nieuwrode. “Stilstand en sluipverkeer”, vat Alex Verbinnen, voorzitter van N-VA Holsbeek, samen. “De problemen slepen al een tijdje aan, maar nu wordt er eindelijk iets aan gedaan”.

Concreet maakt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) werk van een spitsstrook op de E314: van Wilsele tot Aarschot zal er een extra rijstrook bijkomen. Eerst zou de spitsstrook maar tot in Holsbeek lopen, maar minister Weyts besliste om de spitsstrook door te trekken tot in Aarschot. Volgens een recente studie van het Vlaams Verkeerscentrum zal die ingreep een einde maken aan de dagelijkse file in de avondspits. Chauffeurs moeten zo niet meer hun toevlucht nemen tot sluiproutes die dwars door Holsbeek lopen.

Weyts maakt maar liefst 50 miljoen euro vrij om de nieuwe spitsstrook (pas de vierde in Vlaanderen) te realiseren. Een deel van dat enorme bedrag (20 miljoen euro) wordt gebruikt om het viaduct van Wilsele grondig te saneren. “Met deze grote investering toont N-VA-minister Weyts dat het hem menens is om de mobiliteit in onze regio te verbeteren”, zegt Alex Verbinnen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans