Speelterrein Philipsplein opent feestelijk op 11 mei

Ann Peeters
5 maanden geleden
door Ann Peeters

Speelterrein Philipsplein in Leuven (aan de Geldenaaksebaan, Nieuwe Kerkhofdreef) werd volledig vernieuwd met inspraak van kinderen, jongeren en volwassenen uit de buurt. Iedereen mag mee komen klinken op de opening op zaterdag 11 mei. Schepen Dirk Vansina trapt de feestelijkheden af om 14 uur. De kinderen kunnen er de hoge speeltoren, de fietsheuvel of het parcours ontdekken, en kampen bouwen onder leiding van Hikke Takke Toe.

Het Speelterrein Philipsplein heeft een zeer natuurlijke stijl waarin diverse elementen zijn verwerkt zodat het één geïntegreerd geheel wordt: de zitbanken zijn een speeltoestel op zich, er zijn struiken om verstoppertje te spelen, natuurlijke stappaaltjes … .

Het speelterrein is onderverdeeld in verschillende zones. Voor kleuters zijn er drie speeltuigen, durvers kunnen ravotten in de avontuurlijke en natuurlijke speelzone. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de sportzone. Er zijn schommels, een balanceersparcours, een wip, een grote toren met glijbaan (wel zes meter hoog!), een fietsheuvel, een basketpaal, pingpongtafels en nog heel wat andere speel- en sporttoestellen.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters