SOS Blok helpt studenten uit de nood

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Juni is een maand waarin er in Leuven wel studenten te vinden zijn, maar geen studentenleven. Iedereen zit dan ook aan zijn boeken en cursussen gekluisterd, een periode waarin hard labeur zelfs het bereiden van een maaltijd naar de achtergrond verdringt. SOS Blok probeert dit alles wat draaglijker te maken.

LOKO, de studentenkoepel van de KU Leuven, organiseert de verschillende initiatieven van SOS Blok die de studenten een hart onder de riem moeten steken. Sinds 4 jaar geleden de eerste editie plaatsvond, zorgt SOS Blok telkens voor een leuke afleiding of een kleine steun. Hiervoor rekenen ze op de helpende handen van heel wat vrijwilligers, en via Facebook houden ze de studenten voortdurend op de hoogte van wat ze van hen kunnen verwachten.

Tijdens deze editie kunnen studenten zich inschrijven om een dag te studeren op een unieke plek, zoals de Verbeeckzaal in STUK of in de stadsschouwburg. Daarnaast zal Radio Scorpio ook tijdens deze blokperiode weer verzoeknummers draaien, worden er met Crejaksie gratis smoothies uitgedeeld en volgt er een bedeling van cursusblokken. Dit hele pakket kost de student bovendien helemaal niets.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans