Solidariteitswandeling Vlierbeek op 18 november

Stefan Van de Weyer
5 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

11.11.11 Vlierbeek, Heemkundige Kring Vlierbeek en Parochie Vlierbeek nodigen iedereen van harte uit op Solidariteitswandeling Vlierbeek komende zondag.

“11.11.11 Vlierbeek, Heemkundige Kring Vlierbeek en Parochie Vlierbeek slaan de handen in elkaar voor 11.11.11. Onder de kerktoren van Vlierbeek verenigt Noord zich voor Zuid. Een gemeenschap verbindt zich met elkaar en voelt zich verbonden met anderen. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, onderweg naar beter”, aldus Bo Scheepmans van 11.11.11 Vlierbeek.

“Oorlog en solidariteit zijn van alle tijden en van overal. Wat vertelt het Vlierbeeks erfgoed over oorlog en vluchten? Op het kerkhof van Vlierbeek zullen gidsen van de Heemkundige Kring verhalen ophalen over gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog. Toen joeg hier oorlogsgeweld en terreur mensen op de vlucht”,  wist Denise Dictus van de Heemkundige Kring Vlierbeek.

“Sinds dit jaar schenkt Trefpunt Vlierbeek vzw de opbrengst van de Abdijfeesten aan Jolinda. Jolinda staat voor “JOng Leven IN De Abdij” en ondersteunt activiteiten voor jongeren in de abdij, met bijzondere aandacht voor kansarme jongeren en jongeren met een beperking. Met de steun van Jolinda zal er parallel aan Solidariteitswandeling Vlierbeek de improvisatieworkshop “Is er ook plaats voor mij in de abdij?” plaatsvinden. Deze workshop wordt begeleid door Inspinazie en staat ook in teken van solidariteit”, vertelt   Hans Smeyers van Trefpunt Vlierbeek vzw.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer