Snowboarden op de Bondgenotenlaan

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

BoardX, een organisatie die 15 jaar geleden in Leuven werd opgericht en ski-, snowboard- en surfvakanties organiseert, zet komende zondag (11 december) een ‘Riglet Park’ op op de Bondgenotenlaan. Dit om de Warmste Week te steunen.

Het Riglet park is een vlakke skipiste op matten met de allures van een springkasteel dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Zij krijgen er een snowboard onder de voeten, een helm op het hoofd en hop… ze kunnen vertrekken! De lesgevers trekken hen langs een parcours over heuvels, via kegels, over een wip; al wat zij moeten doen is plezier maken. Snowboarden is nog nooit zo eenvoudig geweest voor kinderen. Nadien worden ze beloond met een diploma en leuke prijzen.

De opbrengst van de actie gaat integraal naar Greenpeace Belgium. Jaarlijks brengt BoardX duizenden skiërs, snowboarders en surfers naar prachtige oorden in de bergen of de oceaan. Zij beseft uiteraard als geen ander welke impact de mens heeft op de natuur en doet er dan ook alles aan om haar ‘speelterreinen’ proper te houden. Organisaties als Greenpeace leveren fulltime de nodige inspanningen om van de wereld een mooiere plek te maken, vandaar de keuze van BoardX om deze vzw een duwtje in de rug te geven met het geld dat BoardX doorheen het jaar én tijdens deze Warmste Week-actie verzameld heeft.

Loop zondag zeker even langs op de Bondgenotenlaan.  Die dag is het namelijk ook koopzondag in Leuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans