Slagwerk bij Rotselaarse afdeling Hagelandse Academie voor Muziek en Woord Vanaf schooljaar 2017-2018

Stefan Van de Weyer
9 maanden geleden
57 Views
door Stefan Van de Weyer

Vanaf het schooljaar 2017-2018 breidt het instrumentenaanbod in de afdeling Rotselaar van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord uit met het vak ‘slagwerk’.

Tot nu toe konden de leerlingen uit Rotselaar die voor het vak slagwerk kozen, enkel terecht in de afdelingen Diest of Aarschot van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Dankzij een goede samenwerking tussen de gemeente Rotselaar, de plaatselijke Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord, kunnen deze leerlingen nu ook in Rotselaar zelf terecht om de lessen van hun geliefkoosde instrument te volgen.

Schepen van Deeltijds Kunstonderwijs, Christel Hendrix legt uit: “De afdeling slagwerk oefent veel aantrekkingskracht uit op beginnende muzikanten, zowel jongeren als volwassenen. De afstand naar Aarschot of Diest is daarbij vaak een drempel om met de opleiding te starten.”

Om dit praktisch mogelijk te maken, sloot de gemeente een overeenkomst met de harmonie om een ruimte met uitgebreid instrumentarium voor deze lessen ter beschikking te stellen. De lessen zullen wekelijks op dinsdag plaatsvinden.

Het volledige studieaanbod instrument in de afdeling Rotselaar ziet er na deze uitbreiding als volgt uit:

– Rotselaar-Heikant, Schoolstraat 44: dwarsfluit, gitaar, klarinet en piano

– Rotselaar centrum, Provinciebaan 4, Zaal Concordia: slagwerk

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer