“Shop&Go wordt stilaan Flop&Go”

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

N-VA Leuven vindt dat het thema ‘Shop&Go’ in Leuven meer begint te lijken op ‘Flop&Go’. “Kan iemand het licht aandoen?”, klinkt het bij N-VA.

“We vernamen dat de schepen van Handel de Shop&Go plaatsen op 45 minuten wil houden en dat het stadsbestuur die zal monitoren via de peperdure parkeersensoren die ze daarvoor aanschafte. Het is moeilijk de steeds snellere pirouettes van het schepencollege te volgen, want nu spreekt het zichzelf wéér tegen.”

“Op 28 februari heette het immers nog dat het scenario waarbij de Shop&Go plaatsen op 30 minuten zouden blijven “de enige mogelijkheid is die conform de regelgeving handelt en waarbij de handhaving op een realistische en correcte manier kan verlopen aan de hand van de reeds geplaatste sensoren”. Maar nu klinkt het dus helemaal anders. Met andere woorden, wat de schepen van Handel nu voorstelt, gaat lijnrecht in tegen de kennisneming van het schepencollege. Daarnaast is het een overtreding op de wegcode en schaft het de Shop&Go plaatsen in feite af. Iedereen kan er vanaf nu onbeperkt parkeren want elke Leuvenaar die een boete zal betwisten, zal gelijk krijgen. Dat is niet bepaald wat de handel vroeg.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans