School ontruimd na vondst verdacht pakket

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Heilig-Hart Instituut op de Naamsesteenweg in Heverlee werd vanmorgen omstreeks 9.30 uur een tijdlang ontruimd na de vondst van een verdacht pakket. Dit pakket, een laptoptas, was op donderdag binnengebracht op het secretariaat als verloren voorwerp. Deze ochtend werd de tas verder geïnspecteerd om de eigenaar te identificeren.

Medewerkers van het secretariaat zagen echter enkele draadjes steken in de tas. Omdat ze dit niet vertrouwden, belden ze de politie. Deze kwamen ter plaatse en verwittigde DOVO. DOVO besliste om de school veiligheidshalve te laten ontruimen zodat de tas verder onderzocht kon worden. De evacuatie van de leerlingen verliep bijzonder vlot.

DOVO onderzocht de tas met een X-ray scanner en besliste om het pakket gecontroleerd open te schieten. De brandweer kwam preventief ter plaatse voor het geval er zich toch een explosie zou voordoen, wat gelukkig niet gebeurde. Bij nazicht van de tas werden er geen springstoffen gevonden. Rond 11 uur mochten alle leerlingen weer naar hun klas.

De politie onderzoekt nu wie de tas achtergelaten heeft in de school. De parketmagistraat liet het labo ter plaatse komen voor sporenonderzoek.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans