Scholieren bezorgen politie drukke nacht

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Heel wat scholieren van het zesde middelbaar kwamen afgelopen nacht hun laatste 100 dagen, chrysostomos, vieren in Leuven. Het werd dan ook een drukke uitgaansnacht in Leuven.

Verschillende personen mochten hun roes uitslapen in de cel omdat ze te veel gedronken hadden, waaronder een 17-jarige jongen uit Bertem. De jongeman werd aangetroffen in het portaal van een appartementsgebouw, ervan overtuigd dat hij thuis voor de deur stond. Onderweg naar het commissariaat moest de jongen verschillende keren overgeven. Vanwege zijn jonge leeftijd werden zijn ouders verwittigd. Zijn vader kwam hem ophalen.

Er kwamen ook heel wat meldingen binnen van nachtlawaai. Onder andere in de Sint-Barbarastraat zorgden jongeren voor overlast door met bommetjes te gooien.

Even voor middernacht vonden enkele jongeren het leuk om in de Redingenstraat verkeersborden in het midden van de weg te zetten. De jongeren werden niet meer aangetroffen. De ploeg zette de borden terug waar ze hoorden.

Even na 1 uur werd het raam van een appartement in de Tiensestraat in Leuven ingegooid met een blikje bier. De dader is onbekend.

Vrijdagochtend kreeg de politie twee meldingen dat er jongeren van een school in de Janseniusstraat in Leuven met bloem en eieren naar voorbijgangers aan het gooien waren. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de jongeren al terug in de school, maar de rijbaan lag wel vol bloem, eieren en bommetje. De politie stelde de schooldirectie in kennis die erop werd gewezen dat zulke feiten niet kunnen. Zij zouden hun scholieren wijzen op hun plichten en de rijbaan laten opruimen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans