SABMiller schort overname AB Inbev op

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Zuid-Afrikaans-Amerikaanse bierreus SABMiller zet voorlopig de integratie en alle contact met de Leuvense kandidaat-overnemer AB InBev stop. De contacten zijn voorlopig opgeschort tot de top van SABMiller een verhoogd overnamebod van de Leuvense tegenhanger heeft kunnen bestuderen. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg bestaat de kans dat de overname alsnog ontspoort.

Alle vergaderingen en telefoongesprekken met de Leuvense bierbrouwer worden voorlopig opgeschort. Dat geldt ook voor alle contacten met de Japanse brouwer Asahi en Molson Coors die in de Verenigde Staten en Canada actief is. Die twee zouden onderdelen willen kopen die SABMiller moet afstoten zodat de concurrentieoverheden de overname door AB InBev goedkeuren.

AB InBev heeft zijn overnameprijs voor SABMiller opgetrokken tot 79 miljard Britse ponden. Per aandeel SABMiller is het bod nu opgetrokken met een pond extra tot 45 pond. Dat gebeurde onder druk van een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie en de daarop volgende koersdaling van het pond. Een aantal grote aandeelhouders van SABMiller vinden dat verhoogde bod echter eveneens te laag.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer