Rookstop-actie in provinciehuis

De provincie Vlaams-Brabant en LOGO Oost-Brabant organiseren op 30 mei, naar aanleiding van de ‘Werelddag zonder Tabak’,  een rookstopactie in het provinciehuis.

Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte. In België sterven elk jaar ongeveer 18.600 mensen aan de gevolgen van tabaksgebruik. Dit zijn gemiddeld 50 mensen per dag.

‘Eén roker op 2 sterft aan een ziekte die verband houdt met roken. En dit gemiddeld 14 jaar vroeger dan niet-rokers. Om de gezondheid van rokers te verbeteren is rookstop de belangrijkste therapie’,  zegt Annick Hirschböck, coördinator van LOGO Oost-Brabant.

‘Uit onderzoek weten we dat het merendeel van de rokers eigenlijk wil stoppen met roken’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor gezondheid. ‘Met de rookstopactie willen we mensen motiveren en ondersteunen om te stoppen.  Want stoppen met roken is een goede zaak voor de gezondheid en de portemonnee’.

Op 30 mei staat er een rookstoptent aan het provinciehuis. Daar kunnen personeelsleden en bezoekers informatie krijgen over stoppen met roken via bedrukte appels, motivatiekaarten en de brochure ‘Stoppen met roken. Het kan!’.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel