Roemloos einde voor familiefestival Eurofolies

Graag hadden wij een 15de editie van Eurofolies georganiseerd. Ons familiefestival voor het goede doel zal helaas niet plaatsvinden omdat de omstandigheden, lees de economische crisis, er anders over heeft beslist.” Met die mededeling gooien mede-organisatoren Erik Meulemans en Herwig Beckers de handdoek in de ring.

Exit Eurofolies. Met dank aan sponsors en partners die afhaken door de zich immer voortslepende economische crisis. Concreet komt het erop neer dat de organisatie slechts de helft van het budget kon verzamelen waardoor de feesteditie van het familiefestival wordt afgeblazen. Nochtans had programmator Erik Meulemans al enkele leuke groepen gestrikt, om nog maar te zwijgen van het redelijk exclusieve optreden van Bart Peeters dat op de affiche stond.

Verantwoordelijkheid genomen

“Als bestuur hadden we een leuk programma voorzien maar we kregen het budget niet rond. In dat geval moet je als organisator je verantwoordelijkheid durven nemen en een moeilijke beslissing maken. Dat hebben we in eer en geweten gedaan. Inleveren op wat we zouden aanbieden als feesteditie was geen optie omdat ons publiek recht heeft op een kwalitatief aantrekkelijk programma zoals ze dat al jaren van ons gewend zijn.
Ook starten met onvoldoende middelen was geen optie. Daarom zal de 15e editie van Eurofolies, op de kalender in het laatste weekend van augustus 2013, niet plaatsvinden.”

Ook Herwig Beckers neemt met pijn in het hart afscheid van zijn muzikaal kind. “Wij willen in ieder geval de sponsors, de partners, de verenigingen en vooral alle vrijwilligers bedanken die al die jaren een bijdrage hebben geleverd. Zonder hen hadden we nooit ons engagement voor het goede doel Ter Bank kunnen verwezenlijken en was er nooit sprake geweest van familiefestival Eurofolies.” (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel