Ringbus rijdt om tot eind 2013

Door werkzaamheden aan de ring rond Leuven zal de Leuvense ringbus een omleiding volgen vanaf 1 februari. De ringbus blijft zijn normale haltes bedienen, maar zal minder frequent rijden. Reizigers kunnen rekenen op een bus om de 15 minuten in plaats van om de 10 minuten. De omleiding zal vermoedelijk duren tot het einde van het jaar.

 

Op 1 februari starten de werkzaamheden aan de ring rond Leuven ter hoogte van campus Gasthuisberg. Hierdoor is het niet meer mogelijk om aan Gasthuisberg de ring op te rijden of omgekeerd. Daarom zal buslijn 600, beter bekend als de ringbus, een omleiding volgen. In mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met de werkzaamheden aan de Lüdenscheidsingel. Ook deze werkzaamheden veroorzaken hinder voor de ringbus. Daarom zal de omleiding van de ringbus verlengd worden tot de werkzaamheden aan de Lüdenscheidsingel voltooid zijn, vermoedelijk eind 2013. De ringbus blijft al zijn normale haltes bedienen. Om vertragingen te beperken zal de bus de haltes op de omleidingsreisweg niet bedienen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het informatienummer 070 220 200 (€ 0.30/min).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel