Rik Torfs trekt stickerverkoop Rode Kruis op gang

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
109 Views
door Kirsten Bosmans

In Leuven werd de jaarlijkse 14-daagse stickerverkoop op gang getrapt door de rector van de KU Leuven. Rik Torfs kocht de allereerste sticker in de universiteitshal. In deze editie van de bekendste stickeractie van Vlaanderen speelt de familie Kiekeboe de hoofdrol.

De stripfamilie bij uitstek werd niet zomaar gekozen, ze bestaat dit jaar namelijk 40 jaar. Op de sticker is het gezin te zien op het strand tijdens een mooie zomerdag. Niet alles loopt zoals verwacht, maar gelukkig staan de Kiekeboes paraat om de eerste zorgen toe te dienen.

De stickerverkoop loopt dit jaar van 27 april tot en met 11 mei. Met de opbrengst financiert Rode Kruis Leuven de dagelijkse werking van haar afdeling, zoals de aankoop van EHBO-materiaal, de opleiding van de vrijwilligers, het onderhoud van de gebouwen en voertuigen, …

Vanaf 27 april zullen de vrijwilligers van Rode Kruis Leuven veertien dagen lang postvatten aan kruispunten, bedrijven, markten en grootwarenhuizen in en om Leuven om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden een sticker te kopen. Een sticker kost 5 euro.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans