Rik de studentenflik trekt overzees

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Rik De Langhe, sedert één jaar de Leuvense studentenflik, geeft zijn carrière en zijn leven een heel andere wending. In januari verhuist hij naar Canada. Hij hoopt daar zijn politieloopbaan te kunnen verder zetten bij de lokale politie.

Rik (32) studeerde aan de KULeuven af als criminoloog om daarna in de studentenstad te blijven hangen. Hij vervoegde er het lokale politiekorps. Na vijf jaar als interventieagent gewerkt te hebben vond hij in de job als studentenflik een nieuwe uitdaging. In september 2015 nam hij de fakkel over van Nick, de toenmalige studentenflik.

De idee om naar het buitenland te verhuizen speelde ondertussen al een tijdje in het hoofd van Rik. Hij was op zoek naar een plaats in de wereld waar je veel minder gejaagd kan leven én waar veel ruimte is. De keuze viel op Canada. In januari stapt hij op het vliegtuig richting Edmonton waar hij ook aan wil gaan werken en wonen.

“We hopen dat Rik zijn dromen kan waar maken en wensen hem in elk geval alle geluk toe met zijn nieuwe leven in Canada. Ondertussen zijn we op zoek naar een geschikte opvolger voor Rik. We hopen de nieuwe studentenflik bij aanvang van het nieuwe semester te kunnen voorstellen. Of de naam van de opvolger ook dit keer weer zal rijmen op flik, is op dit ogenblik ook voor ons nog een vraagteken”, reageerde de Leuvense politie.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer