Rietvlechter actief in de Stadsfabriek

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Sinds de lancering van De Stadsfabriek is er elke maand wel iets nieuws te bewonderen in de etalage. Na de mini-ondernemingen, SmetsArt en E-jewels, neemt Willy Van Thielen vanaf dit weekend zijn intrek in de Stadsfabriek. Hij geeft informatie en demonstraties rond rietvlechten.

Zelfgemaakte juwelen en hippe accessoires
De voorbije weken kon je in De Stadsfabriek terecht voor zelfgemaakte juwelen en bijpassende accessoires. Elke en haar schoonmoeder blikken terug op een fijne periode in de Stadsfabriek. “Normaal gezien stel ik mijn collecties enkel tentoon op demonstraties bij mensen thuis. In de Stadsfabriek kon ik mijn collecties voor het eerst aan het grote publiek voorstellen in een winkel en dat is mij wel goed bevallen. Daarom open ik nog voor de zomer een pop-up juwelenatelier en accessoiresshop in een leegstaand pand in de Martelarenstraat”, zegt Elke.

Decoratief rietvlechten
Vanaf zaterdag 1 april 2017 (nee hoor, het is geen aprilgrap) kan je Willy Van Thielen met zijn zelfgemaakte rieten producten in De Stadsfabriek vinden. Twee weken lang geeft hij elke namiddag meer info en demo’s over rietvlechten. Als het echt begint te kriebelen, kan je het zelf eens uitproberen! “Willy Van Thielen en zijn blindengeleidehond zijn een gekend duo in Aarschot. Willy is slechtziend, maar dat belet hem niet om zich in te zetten in de welzijnsraad en het buurtcomité van de Tuinwijk. Willy geeft al enkele decennia workshops rietvlechten in het lokaal dienstencentrum Orleanshof. Hier krijgt hij de kans om zijn creatief talent als mandenmaker te etaleren, zonder dat hij hiervoor een euro moet betalen”, legt schepen Paglialunga uit.

Meer info? E-Jewels www.e-jewels.be info@e-jewels.be

Decoratief rietvlechten
Van zaterdag 1 tot en met zaterdag 15 april 2017 in de Stadsfabriek Elke namiddag (behalve op zondag): meer info en demo’s over rietvlechttechnieken

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer