Resultaten weekendcontroles Leuvense politie

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
361 Views
door Stefan Van de Weyer

Het voorbije weekend werd er weer intensief gecontroleerd in het raam van de verkeersveiligheid en het voorkomen van de uitgaansoverlast. Vrijdagnacht betrapte de verkeerspolitie 6 bestuurders die te veel hadden gedronken. Zaterdagnacht werden tijdens een controle van een fuif 37 pv’s drugs opgesteld.

De verkeerspolitie plaatste in de nacht van vrijdag op zaterdag controleposten op in de Kardinaal Mercierlaan, de Brusselsestraat, de Tiensestraat en op de Aarschotsesteenweg. Er werd de volledige nacht gecontroleerd. In totaal moesten 68 bestuurders een alcoholtest afleggen. Zes bestuurders bleken een glas te veel op te hebben (drie alert = tussen 0,5 en 0,8 promille, drie positief = meer dan 0,8 promille). Er werden ook nog een aantal processen-verbaal opgesteld voor uiteenlopende overtredingen waaronder twee voor bestuurders die rondreden met een auto waarvan de technische keuring verlopen was.

Verschillende extra patrouilles in burger waren de daaropvolgende nacht actief. In het uitgaanscentrum werden 68 personen aan een controle onderworpen. Drie van hen bleken geseind te staan in verband met eerdere feiten en moesten worden verhoord. Ook de drugshond was van de partij. Tijdens een controle aan een fuif duidde drugshond Joy 39 personen aan die in contact waren geweest met drugs. Dat resulteerde uiteindelijk in 35 processen-verbaal wegens bezit van uiteenlopende soorten drugs, voornamelijk cannabis. Twee personen kregen een pv wegens vermoeden van drugsdealen gelet op de hoeveelheid drugs die ze bij zich hadden. Eén van hen probeerde het op een lopen te zetten, maar kon door de achtervolgende agenten worden ingehaald. Tijdens zijn vlucht had hij enkele zakjes drugs op de grond gegooid. Tenslotte kregen twee fuifgangers een proces-verbaal voor het bij zich hebben van een verboden wapen, een mes.

Een 27-jarige bestuurder uit Tremelo die zaterdagnacht werd opgemerkt door een patrouille op anoniem voertuig moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen afgeven. Hij werd gezien toen hij de spooroverweg in Wijgmaal overreed toen het knipperlicht nog op rood stond en leverde een positieve ademtest af. De patrouille stond achter de bestuurder te wachten voor de gesloten overweg. De chauffeur schuurde weg toen de slagbomen weer open gingen, maar het licht nog op rood stond. De patrouille ging achter de bestuurder aan die snelheden haalde tot 100 km/uur. Ook op een plaats waar maximum 30 km/uur mag gereden worden, een school waar op dat ogenblik een fuif plaats vond en waar verschillende jongeren op straat stonden, reed hij tegen dezelfde snelheid voorbij. De chauffeur werd uit het verkeer gehaald en aan een ademtest onderworpen. Deze was positief.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer