Resultaten verkeerscontroles in Leuven

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie stuurde in de nacht van zaterdag op zondag ‘vliegende dispositieven’ de baan op die op verschillende locaties gedurende korte tijd het voorbijrijdend verkeer controleerden. Er werd gecontroleerd op onder meer de Brusselsesteenweg, in de Kruisstraat en op de Nieuwe Mechelsesteenweg. Verder werd er nog een dronken bestuurder betrapt achter het stuur.

Op de Nieuwe Mechelsesteenweg bleek BOB meer dan eens vergeten te zijn. Daar werden op twee uur tijd zes processen-verbaal opgesteld voor bestuurders die onder invloed van alcohol waren. In totaal werden tijdens deze weekendnacht 98 auto’s uit het verkeer gehaald. Van deze bestuurders testten er vier alert (tussen 0,5 en 0,8 promille) en twee positief (meer dan 0,8 promille). Van één persoon die er niet in slaagde een geldige ademtest af te leggen, werd een bloedstaal afgenomen door een opgevorderde arts. Eén chauffeur was onder invloed van drugs, zo bleek uit een drugstest. Ook de volgende weken staan nog verschillende controles op de agenda.

Een 32-jarige bestuurder uit Leuven, die onder invloed van alcohol was, reed zaterdagavond omstreeks middernacht in de Familie de Bayostraat een voorligger achteraan aan. De bestuurder van de aanrijdende auto legde een positieve ademtest af. Hij moest daarna zijn roes uitslapen in de cel. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. De bestuurster van de auto die werd aangereden testte negatief. De vrouw klaagde van pijn aan hoofd en nek en zou haar arts raadplegen.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer