Resultaten verkeerscontroles in het Leuvense

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De verkeerspolitie liet zaterdagavond en -nacht 502 bestuurders een alcoholtest afleggen in het Leuvense. Daarvan hadden er 21 te veel gedronken. Verder nam de politie van drie chauffeurs tijdelijk het rijbewijs af daar ze iets te diep in het glas hadden gekeken, al dan niet met gevolgen.

Van één van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Het ging om een beginnende bestuurder die reed met een voorlopig rijbewijs. Hij legde tijdens de controle een positieve ademtest af. Daarvoor mag hij een proces-verbaal in de bus verwachten. Bijkomend werd er pv opgesteld omdat hij op het ogenblik van de controle geen auto mocht besturen. Bovendien was hij zonder begeleider op de baan. De controles werden georganiseerd op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo en de Tervuursevest.

Een 26-jarige Leuvense reed zaterdagnacht op het kruispunt van de Voorzorgstraat met de Bankstraat met haar wagen tegen een geparkeerde auto. Beide voertuigen liepen hierbij zware schade op en waren niet meer rijvaardig. De bestuurster legde een positieve ademtest af.

Een 44-jarige man uit Leuven moest zondagochtend zijn rijbewijs inleveren nadat hij een positieve ademtest had afgelegd. De veertiger raakte op het kruispunt van de Koning Boudewijnlaan met de Sint-Jansbergsesteenweg betrokken in een ongeval met een politieagente die na haar nachtshift naar huis reed. De bijgeroepen politiepatrouille stelde vast dat de man onder invloed van alcohol was. De agente legde een negatieve ademtest af. Niemand raakte gewond.

Een 23-jarige man uit St-Truiden moest zaterdagvoormiddag omstreeks elf uur zijn rijbewijs inleveren. Op de Ambachtenlaan in Heverlee haalde hij een auto in die links wilde indraaien en daarvoor vertraagde. Het inhalen gebeurde in een bocht waar uit de tegenrichting net een andere auto kwam aangereden. De twee wagens reden frontaal op mekaar in. Enkel de bestuurder van de wagen die inhaalde raakte lichtgewond. Hij wenste geen medische verzorging, maar legde een positieve ademtest af.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer