Resultaten van alcohol- en drugscontroles in Leuven

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie controleerde in de nacht van zaterdag op zondag 1.066 bestuurders op alcohol- en/of drugs. Daarvan hadden er achttien een glas te veel op en één bestuurder was onder invloed van drugs. Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. De BOB-controles gaan ook de volgende weken en maanden onverminderd door.

De grote alcohol- en drugscontrole ging van start om 19 uur en liep door tot 2.30 uur. Op de Tervuursevest en het Van Arenberghplein werden controledispositieven opgezet.

Op de Tervuursevest werden tot middernacht 905 chauffeurs gecontroleerd. Daarvan testten er zeven alert op alcohol (tussen 0,5 en 0,8 promille) en drie positief (meer dan 0,8 promille). Van twee bestuurders die positief testten werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Ook een bestuurder die een positieve speekseltest aflegde, omtrent drugs achter het stuur moest zijn rijbewijs voor twee weken inleveren.

Op het Van Arenberghplein werden na middernacht nog eens 161 bestuurders aan kant gezet voor een controle. Daarvan waren vijf testen alert en drie positief.

Er werden tijdens de controles ook nog een aantal processen-verbaal opgesteld voor andere overtredingen waaronder twee voor het niet dragen van de gordel, eentje voor bellen achter het stuur en één voor het niet kunnen voorleggen van een geldig verzekeringsdocument. Eén bestuurder werd geverbaliseerd omdat hij rondreed met vier personen op de achterbank, waarvan twee minderjarige kinderen die niet in een aangepast zitje zaten. Eén persoon kreeg een pv omdat hij drugs bij zich had. Een 29-jarige bestuurder uit Heverlee die rondreed met een baseballbat in zijn auto kreeg een pv voor verboden wapendracht, net zoals een 40-jarige uit Leuven die pepperspray op zak had. Een 29-jarige man uit Heverlee, die bij aankomst van de politieploegen op het Van Arenberghplein lag te slapen op een bank, mocht zijn roes gaan uitslapen in de politiecel. Toen de agenten de man met veel moeite wakker kregen begon hij hen allerlei verwijten naar het hoofd te slingeren. Hij werd geboeid en overgebracht naar het commissariaat. Een 33-jarige man zonder papieren die illegaal in ons land verblijft en als passagier in een wagen werd aangetroffen, kreeg een bevel het grondgebied te verlaten.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer