Resultaten politiecontroles in Leuven

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
333 Views
door Stefan Van de Weyer

Zaterdagavond en –nacht werden tijdens een alcohol- en drugscontrole negen bestuurders betrapt onder invloed van alcohol en één onder invloed van drugs. Van drie van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. In totaal werden 869 bestuurders gecontroleerd. Dat gebeurde op de Koning Boudewijnlaan en de Meerdaalboslaan.

Het voertuig van één van de gecontroleerde bestuurders werd in beslag genomen wegens niet-verzekering. Een tweede bestuurder moest zijn auto aan kant laten staan omdat hij geen rijbewijs kon voorleggen. Ook een chauffeur die rond reed met een rijbewijs waarmee hij in het weekend niet mag rijden, moest de auto aan kant laten staan. Hij en zijn vier passagiers moesten een alternatief zoeken om naar huis te gaan.

Een 55-jarige man uit Lubbeek die de controlepost op de Meerdaalboslaan in de verte zag opduiken, stopte zijn wagen, liet deze staan op het fietspad en vluchtte het veld in. Na een korte achtervolging kon hij gevat worden. De man weigerde elke medewerking en wilde geen enkele test afleggen. Ook het afnemen van een bloedstaal door de gevorderde arts weigerde hij. Omdat de auto van de man op het fietspad geparkeerd stond, werd het voertuig getakeld.

Een bejaard koppel mag nog een boete verwachten omdat de vrouw haar grote behoefte deed in de combi. De man had te veel gedronken en daarom werd een taxi gebeld om naar huis te gaan. De vrouw wachtte zolang in de combi maar deed daar ondertussen haar grote boodschap. Behalve een GAS-boete zal daarvoor ook de rekening voor het reinigen van het voertuig naar hen thuis worden opgestuurd.

Twintig auto’s en 86 personen werden extra gecontroleerd op drugs. Daarvoor werd ook de drugshond ingezet. Vijf personen kregen een pv omdat ze in bezit waren van een kleine hoeveelheid drugs.

Een anoniem flitsvoertuig controleerde ook op enkele locaties langsop  de Koning Boudewijnlaan en de Geldenaaksebaan de snelheid van het verkeer richting Leuven. In totaal werden 975 wagens gecontroleerd en daarvan reden er 54 te snel. De hoogste snelheid op de Koning Boudewijnlaan bedroeg 129 km/uur op een plaats waar maximaal 70 km/uur mag gereden worden. Op de Geldenaaksebaan reed het snelste voertuig 94 km/uur waar maximaal 50 km/uur mag gereden worden.

Een 26-jarige Francaise die zaterdagnacht samen met een vriend in Leuven rond reed met een wagen met Franse nummerplaat, moest haar rijbewijs voor vijftien dagen inleveren nadat ze positief testte op drugs. Een patrouille had de wagen aan kant gezet voor controle en merkte een cannbisgeur op. Toen op de bestuurster ook nog een kleine hoeveelheid speed en cannabis werd aangetroffen, evenals in de wagen zelf, moest zij een drugstest afleggen die positief bleek.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer