Resultaten politiecontroles in Kessel-Lo en Wilsele

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

833 chauffeurs moesten zaterdag tijdens een verkeerscontrole een alcoholtest afleggen. Negen van hen hadden te veel gedronken. De controles vonden achtereenvolgens plaats op het De Becker Remyplein in Kessel-Lo (tussen 19 uur en 22 uur) en de Aarschotsesteenweg in Wilsele (tussen 23 uur en 2 uur).

In Kessel-Lo werden 614 chauffeurs aan een controle onderworpen. Twee van hen testten alert (tussen 0,5 en 0,8 promille). Eén had meer dan 0,8 promille in het bloed (Positief). Eén van de bestuurders die alert had geblazen, had een rijbewijs waarop vermeld stond dat hij volledig alcoholvrij moest zijn als hij reed. Omdat dit niet het geval was, werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en zijn voertuig getakeld naar de stallingsplaats van de politie. Een andere bestuurder legde weliswaar een negatieve ademtest af maar kon geen rijbewijs voorleggen. Bij verdere controle bleek dat zijn rijbewijs eerder werd ingehouden en op de griffie van de rechtbank van Hasselt lag. De man reed dus ondanks een rijverbod. Ook zijn wagen werd naar de stallingsplaats van de politie versleept. Tenslotte werd ook nog een pv opgesteld ten laste van een bestuurder die rondreed met een vervallen keuringsbewijs.

Op de Aarschotsesteenweg werden 219 wagens uit het verkeer gehaald. Eén bestuurder testte alert, twee waren positief. Van één van die laatste twee werd het rijbewijs ter  plaatse ingetrokken voor vijftien dagen.

Ook drugshond Joy was van de partij. Hij controleerde zeventien voertuigen. In twee gevallen werd een gebruikshoeveelheid cannabis aangetroffen. De betrokkenen kregen hiervoor een pv.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens