Resultaten politiecontrole binnenstad

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van zaterdag op zondag hielde de Leuvense politie een VC-actie, dit om de veiligheid in het centrum te verhogen en de overlast te beperken. Er waren daarbij zowel patrouilles in uniform als in burger op pad. Ook werd er een drughond ingezet.

Aan het station werden 36 personen gecontroleerd, veertien hiervan waren gekend in het politiesysteem, twee ervan stonden nog geseind. Twee ervan hadden drugs op zich. Een persoon wilde zich onttrekken aan de controle en zette het op een lopen. Hij kon onderschept worden en bleek illegaal in het land te verblijven.

Later werden in het centrum nog eens 44 personen gecontroleerd, waarvan er 19 gekend waren. Er werden zeven processen-verbaal opgesteld voor drugsbezit, voornamelijk gebruikershoeveelheden cannabis. Zes personen kregen een GAS-pv wegens wildplassen en twee personen kregen een GAS-pv wegens verstoring van de openbare orde. Ook zeven voertuigen werden gecontroleerd, doch zonder resultaat.

De zichtbare aanwezigheid van de politie heeft duidelijk een ontradend effect gehad. Ondanks de aanwezigheid van vele erg jonge  feestvierders was er slechts een vechtpartij.  Drie keer werd een vechtpartij vermeden door de snelle tussenkomst van meerdere ploegen zodat het slechts bij wat duw en trekwerk bleef

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer